В Египет отново са настроени войнствено, въпреки че отпаднаха безславно на Световното първенство. Този път в арабската страна настръхнаха срещу "пропагандата" в западните медии, която целяла да уязви тима. 

Възмущението в лагера на "фараоните" идва от последните информации, според които голямата звезда Мохамед Салах обмислял да се откаже от националния отбор, защото бил накаран да присъства на вечеря при чеченския лидер Рамзан Кадиров, на която на всичко отгоре бил направен почетен жител на Чечня. 

Звездата на Ливърпул обаче нямал такива намерения, според член на ръководството на местната федерация, а всичко това било плод на засилена пропаганда, на която арабският тим се противопоставял. 

"Всичко това е една огромна лъжа! Нищо подобно не е смятал да върши Салах и се чудя как медия като CNN може да се върже на подобна глупост! Не мога да ги разбера западните медии! Ние сме гости в земята на този човек, той ни кани на вечеря и ние отиваме, защото иначе би било грубо. Какво да направим?"

"Писна ми вече западното смесване на политика и футбол. Писна ми от всичките слухове и напрежение, които създават около състава. Ние сме един спортен отбор и нищо не може да ни замеси в политиката", заяви членът на Египетската федерация Есам Абдел Фатах.