Нападателят на Египет Мохамед Салах тренира наравно със съотборниците си преди последния мач на тима на Мондиал 2018 срещу Саудитска Арабия в понеделник.

Салах получи контузия в рамото за клубния си отбор Ливърпул във финала на Шампионска лига срещу Реал Мадрид в края на май и участието му на Мондиала беше под въпрос.

Нападателят изгледа от пейката загубата на Египет на старта на Мондиала от Уругвай с 0:1, но игра при поражението от Русия с 1:3 и отбеляза гола за своя тим от дузпа. Отборът на Египет ще се завърне в родината си на 26 юни, ден след мача срещу Саудитска Арабия във Волгоград.

Селекционерът на Египет Ектор Купер заяви, че ако Салах е играл в първия мач срещу Уругвай представянето на тима би било съвсем друго.

"Няма съмнение, че Салах има огромно значение за отбора. Ако беше с над в първия мач, можеше да ни помогне и всичко би било по-различно", каза Купер.

Той е приятно изненадан от представянето на домакина Русия на Мондиал 2018.

"Русия е изненадата на световното първенство. Дали ще станат световни шампиони е трудно да се каже, но се вижда, че някои от фаворитите като Аржентина, Германия и Бразилия изпитват сериозни трудност в печеленето на точки. Руснаците показват хубав футбол и спечелиха две победи", коментира Купер.