Един познат рефрен се разнася из Острова – „идва си у дома”. Английските фенове имат предвид трофея от Световни първенства, който им липсва от 1966 година, когато е спечелен домашният Мондиал. Дали ще стане така, ще разберем скоро, но вече има един победител на острова – жилетката на селекционера Гарет Саутгейт.

Модната английска марка Marks&Spencer разкриха, че продажбите на жилетките са нараснали с 35%, а това според дизайнерите е придадено от ефекта на Гарет Саутгейт. Селекционерът на „трите лъва” изведе отбора до осминафинал срещу Колумбия на Мондиал 2018, а потокът до финала за Англия е много благоприятен. Победителят от Англия и Колумбия ще срещне Швеция или Швейцария на четвъртфинал.

Официалното облекло, което носи Гарет Саутгейт по време на срещите на англичаните в Русия е често срещано при младоженци, както и при състезатели по снукър. Избягвайки тениските, които са предпочитани при повечето му колеги край тъчлинията, Саутгейт явно е спечелил много фенове на Острова.

Гарет Саутгейт

източник: Gulliver/GettyImages

Марката за дрехи е официален партньор на националния отбор на Англия от 2007 година. Модната линия е подписала договор с ФА лицата, когато има събитие с националния отбор, то дрехите да бъдат носени от отбора.

Феновете могат да закупят пълния комплект от магазина за 265 паунда. В допълнение се дават и три вратовръзки – червена, бяла и синя.

Облеклото, което бе представено през май е изтъкано от мериносова вълна в мелницата Алфред Браун в Йоркшир. Там се доставяха и облеклата на Англия за Мондиал 2014, както и дрехите на олимпийците през 2012 година.  

Гарет Саутгейт

източник: Gulliver/Getty Images