Новият герой на Хърватия се нарича Даниел Субашич. 33-годишният вратар се справи отлично при изпълнението на дузпите в осминафинала от Мондиал 2018 срещу Дания и помогна за класирането на тима на четвъртфиналите.

Субашич обаче се нуждае от доста дълго време, за да спечели истинските симпатии на хърватите.

Преди десет години Даниел Субашич преживяма семейна драма. Неговият тъст плаши със смърт съпругата му. Причината – желанието ѝ за се омъжи за мъж, който е наполовина сърбин, разказва telegraf.rs.

Даниел Субашич е роден в Задар, Хърватия от баща сърбин и майка хърватка. Произходът на баща му Йово носи на Даниел доста проблеми, когато решава да се ожени за приятелката си Антония.

Баща ѝ Анте пребива Антония и плаши, че ще я заколи, ако се омъжи за „сърбин”. Бащата е арестуван, а Антония заминава за Задар и се омъжва за Даниел Субашич.

„Съжалявам много за това. Много се обичаме. Мен никой не ме е заплашвал, а Антония показа любовта си. Вярно е, че баща ми се казва Йово, но той няма нищо общо със Сърбия. Той се определя като хърватин, но от православната вяра”, твърди обаче по-късно вратарят.

Президентът на Хърватия в съблекалнята, прегръща Далич

Драма с дузпи изпрати Хърватия на четвъртфинал