Япония докосва класирането на осминафинал на Световно първенство за трети път в историята си, а дори и равенство в срещата с Полша от 17 часа би осигурило на "самураите" продължаване напред. Не това обаче е целта пред японците със сигурност. Може да очакваме да настъпят газта по пътя към трите точки.

Очаква се треньорът Акира Нишино да заложи на същата стартова единайсеторка като в първите два мача, а Кейсуке Хонда, който отбеляза победното попадение срещу Сенегал отново да бъде използван като жокер от скамейката.

Полша пък се намира на другата крайност - тимът изгуби шансовете си за класиране към елиминационната фаза и се оказа едно от големите разочарование на Мондиала в Русия. И все пак, ако има нещо, което Адам Навалка и компания ще искат да избегнат, то ще е да си тръгнат към дома с нула точки на сметката си.

Може да сме сигурни, че „дружина полска” ще се опита да направи живота на Япония труден, а основна заплаха за страната на изгряващото слънце ще е Роберт Левандовски, който бе голмайстор в квалификационната фаза на турнира, но все още търси първия си гол на Мондиала. При положение, че Полша не запише успех срещу Япония, то това ще е най- лошото представяне на тима на Световни футболни финали. През 2002-а и 2006-та отбора отново бе отпаднал след две изиграни срещи, но и в двата случая успяваше да спечели заключителния си мач. С оглед на ситуацията може да очакваме Навалка да направи промени в стартовата си единайсеторка, давайки шанс за изява на някои футболисти, а разочарование в лагера на поляците не липсва.