Селекционерът на националния отбор на Франция Дидие Дешан сподели, че поражението с 2:3 от Колумбия идва навреме и то трябва да бъде нужната сигнална лампа за всички във френския тим преди Световното първенство в Русия.

"Петлите" имаха комфортен аванс от 2:0 след първите 26 минути на контролната среща, която се игра на "Стад дьо Франс", но отпускане в редиците им позволи на Колумбия да осъществи пълен обрат в последните минути на срещата.

"Мисля, че играчите не покриха нужните изисквания за футбол на високо ниво. Казах им това, което трябваше да им кажа. Казах им, че не ми хареса играта им. Футболистите обикновено ме слушат, но понякога се получават и такива недоразумения като това с Колумбия", каза Дешан пред ТФ1.

"Тази загуба трябва да ни бъде като сигнална лампа преди Световното първенство", добави специалистът. Франция гостува на Русия в Санкт Петербург във вторник в друга контролна среща. Участие в срещата вероятно няма да вземе бранителят Лукас Дин, който получи травма срещу Колумбия, но на линия за предстоящата визита ще бъдат халфовете Пол Погба и Корентин Толисо, както и нападателят Антони Марсиал, чиито травми от срещата с южноамериканците не са сериозни./БТА