Колумбия записа грандиозна победа над Франция на "Стад дьо Франс". Макар да беше просто контрола, този мач предложи много емоции на зрителите и в крайна сметка южноамериканците надделяха с 3:2. 

Успехът им е впечатляващ, защото те успяха да обърнат "петлите" от 0:2 пред тяхната публика. А и особено като се има предвид, че за тях играха звезди, като Килиан Мбапе, Антоан Гризман, Самюл Умтити, а после като резерва се появи и Пол Погба. 

А мачът започна страхотно за домакините. Лука Дин пропусна за тях първоначално, но в 11-та минута сервира топката за Оливие Жиру почти на празна врата и той щеше да скъса мрежата за 1:0. 

Само четвърт час по-късно резултатът вече стана 2:0. При една страхотна атака на "петлите", минала през превъзходни подавания и отигравания с петички, Килиан Мбапе намери Тома Лемар в наказателното поле и играчът на Монако с прецизен удар направи 2:0. 

Но колумбийците бързо се върнаха в мача. Само две минути след това Хамес Родригес се подигра със защитата на домакините и пусна във вратарското поле, където Луис Муриел леко отклони топката, но достатъчно, за да я направи неспасяема за Юго Лорис и да намали на 1:2. 

При този резултат дойде и почивката, въпреки че малко преди нея Антоан Гризман направи страхотен пропуск или по-точно Давид Оспина по страхотен начин спаси изстрела към вратата му. 

Така развръзката остана за втората част, която принадлежеше на звездите на Колумбия. Първо Луис Муриел изпусна страхотна възможност в 50-та минута, но подвизаващият се във Франция Радамел Фалкао изравни в 62-та минута. 

Тогава при убийствена контра топката стигна до Хамес Родригес в наказателното поле, той намери непокрит Ел Тигре на точката на дузпата и той с хладнокръвен удар прониза Юго Лорис за 2:2. 

Пълният обрат дойде пет минути преди края. Тогава Самюел Умтити повали съперник в наказателното поле и реферът даде дузпа. От 11-те метра Хуан Кинтеро не сбърка за 3:2. Така Колумбия взе изключителна за самочувствието си победа, а французите имат много върху какво да мислят преди Мондиала.