Вече десет години само двама футболисти са печелили най-престижното индивидуално отличие във футбола "Златната топка". Неизменно на върха са или Лионел Меси, или Кристиано Роналдо. Но тази хегемония ще рухне през настоящата година. 

В това е уверен испанският вестник "Ас", който дори разкри и кои са в надпреварата за наградата за 2018 г. Това са Лука Модрич (Реал Мадрид), Хари Кейн (Тотнъм), Антоан Гризман (Атлетико Мадрид) и Кевин де Брюин (Манчестър Сити). 

Всички те са полуфиналисти с националните си отбори на Световното първенство, а за момента с най-голям шанс за индивидуалния трофей е Лука Модрич. Очаква се дори хърватите да не станат световни шампиони, той да получи отличието си заради спечелването на Шампионската лига с Реал. 

Най-малки изглеждат шансовете на Хари Кейн, особено ако Англия не спечели Мондиала. Нападателят не е спечелил нищо на клубно ниво, а ако не го направи и на национално, няма да попадне дори в тройката. Втори фаворит за отличието е Гризман, който спечели Лига Европа с Атлетико.