Селекционерът на Хърватия Златко Далич бе на върха на щастието за пореден път на Мондиал 2018. Това е обяснимо, след като „ватрените” продължиха към полуфиналите на Световното първенство, надвивайки Русия след дузпи с 5:4.

„Ние винаги изпитваме трудности в подобен тип срещи. Аз лично имах тежък период. Поздравявам момчетата за всичко, което сториха досега. Трябва да бъдем горди с тях. Всички ние, които сме тук, както и хората в Хърватия”, сподели Далич.

„Ние познаваме техният начин на игра. Първото полувреме не беше добро от наша страна, тъй като бяхме слаби в центъра. Нямахме нужният ритъм, но през втората част коригирахме играта си. Не помня откога сме в Русия и ще е срамно да не видим Москва още един път” (бел. Ред: визирайки евентуалният финал, който би станал факт за хърватите, ако надвият Англия във втория полуфинал).

„Никога не губим надежда. Вярваме във всеки един момент, но след като Иван Ракитич вкара последната дузпа, аз започнах да плача. Всичко е от радост. Сега трябва да спечелим два мача, а ние имаме правилните инструменти да го сторим. Доказахме колко можем и знаем как да го направим. Аз няма как да науча играчите – това идва от самите тях. Англия? Имат добър отбор, който играе компактно. Пълни са с млади състезатели, но ние ще бъдем готови. Смятаме да стигнем до края. Няма да бъде лесно. Те отстраниха тежък отбор, като Швеция, но ние също сме добри”, завърши Далич.