Ако Хърватия спечели световната титла, страната ще спре да работи до септември, заяви селекционерът на хърватите Златко Далич на пресконференцията преди полуфинала на Мондиал 2018 срещу Англия.

Срещата е утре от 21 часа на стадион "Лужники" в Москва.

"Нищо не може да ме изненада в нашата страна. В Хърватия живеят четири милиона души и има четири милиона футболисти и четири милиона треньори, всички знаят всичко за футбола. Трудно ви е да си представите как се празнува всяка наша победа. Нашите фенове са нашето гориво, футболът прави хората щастливи и дори не мога да си представя какво ще стане, ако спечелим световната титла.Ако станем световни шампиони, никой няма да работи до септември", каза Златко Далич. 

Селекционерът изрази надежда, че ще получи подкрепа от руските запалянковци, въпреки скандала след четвъртфинала между Хърватия и Русия, когато защитникът Домагой Вида и скаутът Огнен Вукоевич скандираха "Слава на Украйна".

"В Русия навсякъде ни посрещаха като свои и на всеки стадион ни подкрепяха. Утре очакваме подкрепа включително и от руските фенове. Футболът обединява хората по целия свят, винаги ще помним тези няколко седмици в Русия. Благодаря за гостоприемството", каза Далич.

Треньорът вярва, че неговите играчи имат сили да победят Англия. Той похвали лидера на отбора Лука Модрич за себераздаването му във всеки мач.

"Лука показва воля, характер и желание за игра. Това е последното му световно първенство и иска да остави диря. Но и всички останали имат своя принос. В нашия отбор има добри играчи, които играят за най-добрите отбори в Европа", каза още Златко Далич./БТА