Капитанът на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон показа много трезва преценка за пътя пред себе си и планираното оттегляне. Славният вратар демонстрира, че знае мястото си и мисли единствено за плейофите по пътя към Мондиал 2018.

Италия избра бойците за плейофите към Мондиал 2018

Тази вечер от 21,45 часа „скуадра адзура” гостува на Швеция в Солна, като това ще бъде първият дуел между двете страни за една от последните квоти за финалите в Русия. Ако по някаква причина италианците не успеят да отстранят „тре крунур”, те ще пропуснат участие на Световно първенство за първи път от 1958 година насам.

„Има увереност в отбора, но също така и точното количество напрежение”, заяви 39-годишният Буфон. „Искаме да стигнем до Мондиала и да оставим добри впечатления, затова сме фокусирани.”

Буфон разкри тайната на своето футболно дълголетие

Отдавна се знае за намеренията на вратаря да приключи с футбола в края на кампанията или след Мондиал 2018, ако италианците стигнат дотам.

„Световно първенство без Италия ще бъде много разочароващо, а аз още пазя детските спомени как Руджерио Рицители удари гредата срещу Русия в мач, който щеше да ни класира за Евро 1992. Тогава страдах много като дете, което обича футбола и което разбра, че няма да усети емоциите от това да подкрепя родината си на голям турнир.”

Буфон посочи единственото, което би отложило края

През януари Буфон ще навърши 40 години и той се отнесе с чувство за хумор към този факт. „Все някога трябва да напусна националния отбор. Но имам разкритие, което да споделя с вас – националният ще го има и без мен! Ще се намери кой да заеме мястото ми. Така че спокойно, италианският футбол ще продължи да съществува”, добави Буфон.