Легендата на Ювентус и италианския футбол Джанлуиджи Буфон разкри единственият сценарий, при който би отложил оттеглянето си още малко. Италианският национал изрази готовност да отстъпи място на резервата си Войчех Шчесни, като би размислил единствено ако „бианконерите” успеят да спечелят Шампионската лига през този сезон.

Буфон: Щом си италианец, няма как световната титла да не е цел

От доста време се знае за плановете на Буфон да прекрати кариерата си след Световното първенство през 2018 година. Евентуален успех в ШЛ ще значи и участие в Световното клубно първенство в края на следващата година, а това е трофей, който липсва във визитката на 39-годишния страж.

„Няма никакви наченки да променя решението си, аз съм много сигурен в своите избори”, коментира Буфон.

„Преди всичко аз съм много спокоен човек и не се тревожа за бъдещето, за това какво би могъл да представлява моя живот. Просто трябва да се изправя очи в очи с истината и ще го сторя с ентусиазъм, желание и любопитство да се тествам.”

Буфон - най-добър вратар за 2017-а

„В крайна сметка не бих променил нищо просто за да изкарам още една или две години. Не мисля, че мога да прибавя или отнема нещичко към постигнатото от мен. Единственият начин да размисля минава през спечелването на Шампионската лига. Тогава ще си кажа: „Окей, нека сега опитаме да спечелим Световното клубно първенство”. Може би Войчех Шчесни ще играе в един мач, а аз – в следващия. Все пак си мисля, че с вратар като него, който чака реда си, е най-удачно да му го отстъпя през следващия сезон”, добави Буфон.