Една поговорка гласи, че в света има петима сигурни крале - четворката от тестето за карти и кралят на Англия. Е, ако трябва да я перифразираме за Световните първенства по футбол, там най-сигурното нещо е да има съдия от Обединеното кралство на форума. Но не и на Мондиал 2018. 

ФИФА обяви официално списък от общо 99 рефери, които ще ръководят мачовете на шампионата в Русия. За пръв път обаче сред тях няма да има представител на "Родината на футбола".

За сметка на това, списъкът съдържа имената на 36 рефери и още 63-ма лайнсмени, които са представители на общо 46 държави. Все още не се обяснява дали това решение на Световната футболна централа има общо с бойкота, който официалните лица от Англия готвят на церемонията по откриването и вледенените двустранни отношения с Русия. 

Иначе с най-много представители е Европа - 10 главни съдии и 20 асистенти, като сред тях е и германецът Феликс Брих, който ръководи финала в Шампионската лига между Реал Мадрид и Ювентус през миналата година.

На избраните съдии им предстои участие в два семинара, организирани от ФИФА. Първият от тях е в края на април в Италия, докато вторият ще се проведе в Москва в навечерието на турнира, който стартира на 14 юни. Тогава ще стане ясно и кои от съдиите ще отговарят за правещата дебют система за видеоповторения.