Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер адмирира идеята Обединеното кралство да е домакин на Световното първенство през 2030 година.

Англия се провали при кандидатурата си за тазгодишния Мондиал, получавайки едва два гласа в първия тур на изборите през 2010 година.

„Смятам, че Англия заслужава да организира Световно първенство.  Последният път, който те бяха домакини бе през 1966 година, а оттогава изтече много вода”, заяви Блатер. Швейцарецът бе на визита в президентския кабинет на руския държавен глава Владимир Путин.

„Все си мисля, че Англия няма да кандидатства сама за Световното. Шотландия, Уелс, Северна Ирландия също биха се включили. С 48-те отбора на турнира се нуждаеш от повече държави, за да можеш да създадеш спокойна организация. Блатер отговаряше за глобалното управление на футбола по времето, когато Русия бе избрана да домакинства Мондиал 2018. Управлението на Блатер приключи, след като бе замесен в корупционен скандал във ФИФА.

Блатер присъства на мача Португалия – Мароко, а преди срещата заяви, че е щастлив да гледа футбол за удоволствие, без да мисли за организационни дейности.

„Хубаво е да усетиш аромата на играта и атмосферата без да си натоварен с административни отговорности. Бях въвлечен в 10 Световни първенства, но сега съм само гост”, добави Блатер.