Мачът за третото място на Световно първенство винаги е бил определян за най-тягостния, защото в него се изправят разочарованите от загубените полуфинали тимове. На Мондиал 2018 това са Белгия и Англия. 

Но за "червените дяволи" този мач въобще няма да е без значение, поне във финансов план. Ако спечелят бронза на шампионата в Русия, играчите на Роберто Мартинес ще получат индивидуален бонус от по 313 хил. евро. 

Ако не успеят да се преборят за тази позиция и останат четвърти, премията им ще бъде по 281 хил. евро. Т.е., те ще се обогатят с по 32 хил. евро отгоре, ако се преборят за третата позиция. 

А тези 313 хил. евро са само минимумът, който ще вземе всеки играч. Бонусите ще бъдат сметнати така, че всеки да вземе заслуженото с оглед на броя мачове и минутите, които е изиграл на шампионата. 

Най-големият бонус обаче е за селекционера Мартинес. Испанецът ще прибере 750 хил. евро, независимо на кое място завършат белгийците. Това е твърдата сума, записана в договора му. 

Иначе ако "червените дяволи" се докопат до третата позиция, ще подобрят най-доброто си класиране на Мондиал в историята. Досега рекордът им е четвъртата позиция от шампионата в Мексико през 1986 г.