Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес разкри имената на 23-те звезди, които взима на Световното първенство в Русия. Интересното е, че сред тях попадна ветеранът Венсан Компани, който получи травма в събота. 

Тогава той беше сменен принудително в контролата с Португалия и мнозина очакваха да не попадне в сметките на испанеца. Но явно травмата няма да му попречи да е на линия за първия мач на "червените дяволи". 

В навечерието на обявяването на списъка се развихри т. нар. "дюшечен скандал". Според местни медии, федерацията е разпратила точно 23 матрака на играчите си поименно в Русия. И направиха извода кои петима от разширения състав от 28 души отпадат. 

Това обаче се оказа бомба с къс фитил, тъй като един от уж "дюшекчиите" отпадна. Става въпрос за нападателя Кристиян Бентеке, който въпреки че си имаше поименен матрак, не попадна в състава. 

От тези, които останаха без дюшек на свое име, за Русия ще пътуват още Аднан Янузай и Леандер Дендонкер. Както беше предвидено пък отпаднаха Джордан Лукаку, Кристиан Кабаселе и вратарят Селс.