Белгия постигна най-големия си успех на Световни първенства, като се пребори за бронзовото отличие на шампионата в Русия. Това стана след убедителна победа над Англия с 2:0 в мача за третото място. 

"Червените дяволи" решиха да не стоят още дълго в страната-домакин на Мондиала и се прибраха у дома по нощите. Въпреки че кацнаха около 4:00 сутринта местно време в Брюксел, те бяха посрещнати от многохилядна публика, която беше блокирала булеварда към летището, за да поздрави героите си. 

Белгийците напуснаха хотела си в Санкт Петербург в 23:45 часа и се отправиха веднага със самолет към родината си. На тях им предстои цял ден, в който да получават поздравления и след това ще бъдат пуснати в лятната си почивка. 

Първо ще бъдат приети от висшите ръководители на държавата на специална аудиенция на обяд, след което ще направят параден тур с открит автобус из центъра на Брюксел. По това време ще покажат пред многохиляднто множество първите бронзови медали, спечелени от страната във футбола. 

След края на обиколката, героите на цяла Белгия ще се впуснат в празненствата в центъра на Брюксел заедно с феновете. Общината е отпуснала цели два часа, в които феновете ще могат да се докоснат лично до любимците си. 

-------------------------------------------------

А какво предвиди нашият оракул ВладИмир за големия финал, както и позна ли победителя от мача Белгия - Англия, можете да видите в прикачените видеа.