Президентът на Аржентинската футболна асоциация Клаудио Тапиа потвърди, че Лионел Меси няма да вземе участие в контролата срещу Испания на „Уанда Метрополитано“ тази вечер от 22.30 часа.

През последните дни Меси се оплаква от мускулен дискомфорт, което принуди селекционера на Аржентина Хорхе Сампаоли да го остави извън състава и в контролата срещу Италия, която гаучосите спечелиха с 2:0 на „Етихад“ в Манчестър. 

„От Барселона не са ни се обаждали. Той не се чувства готов на 100% и няма смисъл да предприемаме никакви рискове с неговото здравословно състояние“, коментира Тапия пред TycSports. 

Меси: Сега или никога

„От Барселона са в постоянен контакт с нашия лекар и са информирани за състоянието на Меси. Разговаряхме с докторите и преценихме, че е най-добре той да не играе срещу Испания. Рискът е прекалено голям. Има още много важни мачове до края на сезона. Освен това, предстои и Световно първенство, на което Меси трябва да поведе Аржентина. В нито един момент не сме мислили да рискуваме неговото здраве“, добави той. 

Ново 20: Аржентина без Меси срещу Испания

„Ние имаме цел на Мондиала. Защо да рискуваме състоянието на Меси? Не е необходимо“, каза още президентът на Аржентинската футболна асоциация.