Звездата на националния тим на Аржентина Лионел Меси сподели, че предстоящото Световно първенство в Русия е последният шанс за неговото поколение в държавния тим да вдигне престижния трофей. Нападателят, който тази година ще навърши 31 години, не скри, че той и колегите му имат големи амбиции да се намърдат на първото място.

Ново 20: Аржентина без Меси срещу Испания

„Винаги хващаме последния шанс. Сега повече от всякога. Отива си едно поколение и след това ще има обновяване в редиците. Ние трябва да се възползваме от тези дни, за да сме максимално подготвени преди Мондиала. Сега или никога. Няма да имаме друг шанс. След това идва друго талантливо поколение. Вече работят здраво и са бъдещето на националния ни отбор“, започна Меси.

„Чувствам се отлично. Харесва ми, че тук разнообразявам стиловете. Колкото повече играя, толкова повече откривам себе си.  Аз съм привикнал към многото мачове“, обясни техничарят.

„Да прибавя и световна титла към постиженията си, би било изключително. Това е, за което съжалявам най-вече и за което виждам, че хората съжаляват. Имаме голямо желание да спечелим това Световно“.

Наскоро селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли заяви, че „Аржентина е повече отборът на Меси, отколкото неговият“. Помолен да коментира това изявление, техничарят каза: „Благодарен съм. Той вече ми е го е казвал лично. Ние трябва да сме силни като състав, да намерим баланса. Контролата с Италия ни помогна в тази насока, сега ни предстои и ново изпитание“.

„Аржентина винаги е сред кандидатите за Световната титла. В момента, честно казано, има много по-силни селекции: Испания, Германия, Бразилия, Франция. Те ни превъзхождат, но ние оставаме претендент. Има още какво да подобряваме“.

Върнат на отказването си от националния след Копа Америка, Меси сподели: „Съжалявам, защото нещата бяха малко преекспонирани. Когато се върнах, съжалих за постъпката си. Видях, че колегите ми искат да съм тук. Наслаждавам се престоя си в националния. “