Аржентина няма да изиграе нова контрола преди началото на Световното първенство в Русия. Аржентинците отмениха в последния момент планирания мач срещу Израел, който трябваше да се състои на 9 юни в Йерусалим.

След като стана ясно, че контролата между Аржентина и Израел няма да се състои, от АФА се опитаха да организират спешно нова проверка за възпитаниците на Хорхе Сампаоли. Бяха водени разговори с федерациите на Малта и Сан Марино, но в крайна сметка гаучосите няма да играят нова контрола преди заминаването им за Русия.

Заради отменената контрола с Израел, Аржентина удължи своя лагер в Барселона. Лионел Меси и компания ще заминат в събота за Русия. Първият мач на гаучосите на Световното първенство е срещу Исландия на 16 юни.

Напрежение и заплахи от страна на пропалестински групи, свързани с евентуалното участие на Лионел Меси, доведоха до промяната в аржентинските планове.

Селекционерът на южноамериканците Хорхе Сампаоли изрази предпочитанията си мач да няма, защото от спортна гледна точка за него е по-добре отборът му да остане в лагера си в Испания и да си спести пътуването до Израел.

Президентът на Палестинската футболна федерация Джибрил Ражуб окуражи фенове да горят фланелки с името на Меси, ако звездата на аржентинския отбор реши да играе в мача.

"Съжаляваме да обявим отмяната на мача между Израел и Аржентина", се казва в съобщение на израелското посолство.

Ражуб обяви, че е писал до аржентинското правителство с призив Меси да не играе. По думите му нападателят на Барселона е "символ на мир и любов".