Селекционерът на Англия Сам Алърдайс дебютира с измъчен успех начело на тима в старта на световните квалификации със Словакия. Неговият тим надделя с 1:0, а победното попадение падна едва в 95-та минута, при това след изтичане на допълнителното време. 

Според Големия Сам, успехът е бил задължителен, особено след като словаците останаха с човек по-малко в 57-та минута. Тогава беше изгонен Мартин Шкъртел за два жълти картона и според него е било повече от наложително успехът да бъде изкован. 

"Сценарият, при който оставаме с човек повече означава, че трябва да победим задължително. Беше трудно да ги пречупим, особено след като се бяха прибрали толкова плътно назад. Но накрая направихме това, което заслужавахме и се преборихме за успеха."

"Но определено този мач можеше да има и съвсем различен развой, особено ако словашкият вратар не играеше контузен. А и ни отмениха чист гол на Тио Уолкът, като изглеждаше все едно, че това няма да е нашата вечер в тези моменти. Но трябваше да бием и се случи."

"Все пак имахме сигурно 20 чисти положения, ударихме и греда. Те също имаха своите шансове, но все пак ние заслужавахме успеха. Доминирахме през целия мач и се радвам, че тръгваме с тези много необходими за нас три точки", сподели след дебюта си Сам Алърдайс.