Селекционерът на националния отбор на Полша Адам Навалка призна своите грешки и че атакуващият план на отбора му не е сработил в мача със Сенегал.

Поляците паднаха с 1:2 в първата си среща от група Н и остават без точки, както и Колумбия.

"Трудно е да се отдели главният фактор, който способства за загубата ни. Не се получи играта ни така, както я бяхме планирали. Изобщо планът ни не сработи. Искахме да използваме максимално нашият атакуващ потенциал. Да, топката беше повече в наше владение, но какво от това? Резултатът е на таблото", тъжно констатира Адам Навалка.

"И фланговите ни играчи, и хората от централната зона, никой не може да си запише този мач като актив във визитката. Не ни стигаше точност, не ни стигаше и динамика. Особено съм разочарован от първото полувреме. А пък допуснахме и двата гола след наши груби грешки. Световното първенство не прощава такива грешки, такова поведение. А второто попадение в нашата врата, това е просто недоразумение. Криховяк просто не видя, че техният играч се връща на полето. Той изскочи сякаш от нищото, когато му оказаха медицинска помощ. Но качеството на нашата игра днес просто ме смачка. Ние можем да играем много по-добре. Сега ни предстои мач с колумбийците. Трябва да се възстановим, да обсъдим с отбора какво се случи, да отдъхнем морално и да направим всичко, което е по силите ни, за да излезем от тази ситуация", коментира Навалка.

"А дали ще играе Глик срещу Колумбия? За момента нямам отговор на този въпрос. Нека лекарите да го прегледат, да излязат със становище. Със сигурност ще се върне към тренировки с общата група, но доста време вече пропуска заниманията", завърши селекционерът на Полша. /БТА