Остана още много малко време до старта на Мондиал 2018. Вече са ясни и голяма част от играчите на отборите-участници, но по треньорско решение един куп звезди останаха извън повиканите.

Ето една подборка на част от най-известните имена, които ще гледат форума по телевизията или като зрители на стадионите из Русия.

Бразилия - Алекс Сандро, бранителят беше пренебрегнат за сметка на Марсело и левия защитник на Атлетико Мадрид - Филипе Луис, както и Давид Луис (не е играл заради травма от 5 февруари, което явно изигра роля за отсъствието му от терените в Русия)

Белгия - Раджа Наинголан, оправданието на белгийския селекционер е тактически причини, но намекна, че отсъствието му се дължи на характера на играча.

Франция - Антони Марсиал, Александър Лаказет, Карим Бензема, Кингсли Коман, Адриен Рабио и Муса Сисоко. Изборът на селекционера на "петлите" Дидие Дешан е огромен и той може да направи поне няколко единадесеторки, но отсъствието на тези футболисти няма как да не направи впечатление.

Англия - Джак Уилшър. Според авторитетното издание Таймс, решението на селекционера Гарет Саутгейт е дошло още през март, когато той е останал разочарован от изявите на футболиста в контролите с Холандия и Италия. Той се съмнява, че Джак не може да издържи на напрежението в турнира.

Аржентина - Мауро Икарди, Ерик Ламела и Хавиер Пасторе

Испания - Алваро Мората, Ектор Бейерин, Маркос Алонсо, Сеск Фабрегас, Хуан Мата, Хосе Кайехон и Андер Ерера. Вероятно заместниците им заслужават мястото си на форума, а мачовете ще го покажат.