Старши треньорът на националния отбор на Белгия Роберто Мартинес извика 28 играчи за световното първенство по футбол в Русия. Изненадващо в списъка не бе включен халфът на Рома Раджа Наинголан, но в състава попаднаха крилото на Реал Сосиедад Аднан Янузай, нападателят на Кристъл Палас Кристиан Бентеке, защитникът на Лацио Джордан Лукаку, както и халфът на Андерлехт Леандере Дендонкер.

„Наинголан е играч от най-високо ниво, но причината да не попадне в списъка е тактическа, заяви наставникът. В последните две години отборът ни играе по специфичен начин и други футболисти изпълняват неговите функции. Знаем колко важен играч за Рома е Раджа, но ние не можем да му дадем същата роля и в националния отбор“, коментира още испанският специалист.

 Сред останалите играчи, повикани от Мартинес, няма големи изненади, като "червените дяволи" ще разчитат на най-доброто което имат - братята Азар и Ромелу Лукаку в атака, Кевин Де Бройне, Маруан Фелайни и Аксел Витцел в средата на терена, на Венсан Компани, Ян Вертонген и Тоби Алдервейрелд в отбрана, както и на Тибо Куртоа и Симон Миньоле на вратата. Окончателният списък от 23-ма футболисти, които ще заминат за Русия, ще бъде обявен на 4 юни.

Съставът на Белгия:

Вратари: Тибо Куртоа, Симон Миньоле, Матс Селс, Кун Кастеелс;

Защитници: Тоби Алдервейрелд, Дедрик Боята, Леандер Дендонкер, Лоран Симан, Кристиан Кабаселе, Венсан Компани, Джордан Лукаку, Тома Мюние, Томас Вермален, Ян Вертонген;

Халфове: Яник Ферейра-Караско, Кевин Де Брюин, Насер Шадли, Муса Дембеле, Маруан Фелаини, Еден Азар, Торган Азар, Аднан Янузай, Драйс Мертенс, Юри Тилеманс, Аксел Витсел;

Нападатели: Миши Батшуай, Кристиан Бентеке, Ромелу Лукаку