Нов ужасяващ колаж разпространи терористичната групировка ИДИЛ. След като пусна снимка на голямата звезда на Барселона Лионел Меси, който плаче с кървави сълзи, а след това използва лика на селекционера на Франция Дидие Дешан за поредно стряскащо послание, сега звездата на Бразилия и ПСЖ Неймар и Лео Меси заемат централно място в болните представи на джихадистите.

Нова болна заплаха от ИДИЛ, този път е с Дешан

Новоразпространеният колаж изобразява Неймар, който плаче с вързани зад гърба ръце, а до него безжизнено лежи Меси. Над тях стои маскиран джихадист. Имената на звездите на футбола в наши дни са изписани.

ИДИЛ плаши Меси и Аржентина

Това е четвърто поредно заплащително съобщение от страна на „Ислямска държава“ във връзка с предстоящото Световно първенство в Русия. Първото бе по-обща заплаха за предстоящия Мондиал, последва ново, в което акцентът бе поставен върху образа на Меси, след това с Дешан, а сега намесен е и Неймар. Организацията извърши редица атентати в последните две години. 

Шампионатът в Русия следва да се проведе в 11 града от 14 юни до 15 юли 2018 година, като финалът е на стадион „Лужник“ в Москва.