В аржентинския национален отбор са притеснени преди предстоящите две контроли, които имат да изиграят в Русия заради кървавите заплахи на ИДИЛ.

Болните мозъци на терористите родиха поредна гнусотия, с която да изплашат всички нормални хора в навечерието на Световното първенство в Русия догодина. За долните си цели те използваха може би най-великия футболист в момента Лео Меси. 

Ислямистката организация Уафа, която работи в тясно сътрудничество с главорезите от Ислямска държава, разпространи постер, на който се вижда аржентинският футболист, плачещ с кървави сълзи. 

Посланието под нея гласи: "Просто тероризъм. Изправят се срещу организация, която не няма думата провал в речника си." Тези заплахи са насочени към всички присъстващи на Световното първенство, което започва на 14 юни догодина. 

Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли и президентът на асоциацията Клаудио Тапия са се срещнали с посланика на Русия в южноамериканската страна Виктор Коронели след терористичните заплахи от страна на ИДИЛ.

Аржентина предстои да играе две контроли в Русия – на 11 ноември срещу „Сборная“ и три дни по-късно срещу Нигерия. И двата двубоя ще се изиграят на стадион „Лужники“ в Москва.

От аржентинската асоциация са поискали да получат пълни гаранции за сигурността на своите футболисти по време на краткото турне на отбора.

Смразяващо: Терористи плашат с кървавите сълзи на Меси

Шефовете на аржентинската асоциация имат сериозни притеснения за провеждането на мачовете, а също така и за осигуряването на сигурността по време на тренировъчния процес на отбора. Аржентинците са поискали сериозно увеличение на гардовете, които ще пазят Лионел Меси и компания.