Франция продължи с победния си ход в контролните срещи, и след като победи Ирландия преди дни с 2:0, сега пречупи в престижна проверка и пропускащия Мондиала в Русия тим на Италия с 3:1.

"Петлите" откриха резултата още в 8-ата минута на срещата, като при първата по-сериозна опасност пред вратата на Италия, Сиригу отрази удар на Мбапе от упор, но топката отскочи в Умтити, който я насочи към мрежата за 1:0.

Гредата спаси тима на Италия от второ попадение в 20-ата минута, след като Канте получи пас от Гризман и стреля опасно, но Сиригу имаше късмет.
Малко по-късно Мбапе стреля опасно, но италианците се справиха.

В 29-ата минута на двубоя Гризман от дузпа направи резултата 2:0, след като Мандрагора направи варушение в наказателното поле, а съдията Антъни Тейлър от Англия не се поколеба и посочи бялата точка.

"Скуадра адзура" се върна в двубоя с попадение в 36-ата минута, след като удар на Балотели беше спасен от Лорис, но Бонучи беше на точното място и се разписа, за да върне надеждите на Италия.

Отново гредата помогна на Сиригу и Италия в 47-ата минута, когато удар на Дембеле не намери целта. Все пак, той се реваншира с попадение в 63-ата минута, което беше изключително красиво.

До края на двубоя Балотели пропусна на няколко пъти да намали резултата, а в края на срещата Товен стреля опасно, но Сиригу спаси удара на французина.