Че на Аржентина ще е безкрайно трудно без голямата звезда и голмайстор Лео Меси, беше ясно на всички. Затова бяха и големите молби към него да се върне в националния отбор, а доказателството за важността на присъствието на Бълхата беше мачът с Уругвай у дома от световните квалификации. 

Асът на Барселона беше най-активният и най-опасен играч на "гаучосите", а в крайна сметка отбеляза и единственият гол за победата с 1:0. Дори изгонването на партньора му в атака Пауло Дибала малко след това попадение не попречи на домакините да се поздравят с трите точки. 

Иначе първата част на този мач беше страхотна. В нея аржентинците имаха много положения, но Меси, Анхел ди Мария и Пауло Дибала ги пропиляха. Преди да се стигне до 43-та минута, когато падна и единственото попадение в този мач и то беше дело на най-добрия реализатор в историята на Аржентина. 

Тогава той получи топката на около 30-ина метра пред наказателното поле на "урусите", събра цялата им защита около себе си, гардира перфектно и с прекрасен удар от дистанция не остави шансове на уругвайския вратар - магия, истински шедьовър и в крайна сметка 1:0 за Аржентина. 

Но само три минути след това задачата на домакините да удържат преднината си стана много тежка. Пауло Дибала си изкара много глупав втори жълт картон за груб фаул в центъра и тимът му трябва да изиграе цялата втора част с човек по-малко. Това предопредели и по-затоврената игра след почивката. 

Луис Суарес и компания обаче така и не успяха да пробият аржентинската защита, а отново Лео Меси нямаше възможност да удвои преднината на тима си в началото на втората част. В крайна сметка повече попадения така и не паднаха и аржентинците се поздравиха с важните три точки. 

Така Лео Меси и съотборниците му излязоха на първо място в класирането с 14 точки. уругвайците остават втори с 13, колкото имат и следващите два тима Уругвай и Колумбия. На петото място е Бразилия с 12 точки, колкото има и шестият Парагвай в тази изключително завързана група.