Радостта на бразилския национален отбор няма край в последните дни. След като преди няколко дни спечелиха олимпийското злато, сега играчите на "селесао" продължиха с победите в световните квалификации. В тяхна жертва се превърна коравият тим на Еквадор. 

"Златистите" победиха съперника си с 3:0 на негов терен, но противно на резултата, успехът им не дойде толкова лесно. Попаденията паднаха след 72-та минута, а за да открият резултата, те имаха нужда от дузпа. Тя беше реализирана от Неймар, а в края тийнейджърът Габриел Жезус оформи класиката. Като цяло младокът беше голямата звезда и движещата сила на победителите в този мач. 

Очаквано, този мач мина под диктовката на бразилците, но в дълги периоди те нямаха особен успех в намирането на целта. Атаките им се разбиваха в сигурната защита на Еквадор, а до 20 минути преди края на двубоя не се виждаше как ще бъде превзета крепостта на противника. 

И тогава Габриел Жезус показа класата си. Младокът от Палмейрас изработи дузпа, от която Неймар беше точен и с която на практика се сложи край на интригата. Само четири минути след това Хуан Паредес беше изгонен от състава на Еквадор и така на практика всичко приключи. 

И все пак, домакините можеха да изравнят в 79-та минута, но ударът на Милър Боланос беше избит с вещина от бразилския вратар. От този момент до края на мача на терена имаше само един отбор. Бразилците се забавляваха, но все пак имаха нужда от успокоителен втори гол. Той беше факт в 87-та минута.

Във въпросната ситуация Габриел Жезус показа, че има голямо бъдеще пред него. Тогава Марсело проби по фланга и центрира във вратарското поле. Младокът засече топката с пета и я прати толкова добре в очертанията на вратата, че вратарят на Еквадор просто нямаше какво да направи. 

До края на мача остана време за още едно попадение и то отново беше дело на Жезус. В 92-та минута пробивът беше на Неймар, а при центрирането му Жезус се освободи перфектно и с хубав далечен изстрел препарира противниковия страж - 3:0 за Бразилия и важни три точки по пътя към Световното в Русия. С тях бразилците са пети в класирането с 12 точки, на една точка зад еквадорците.