Аржентина успя да се реваншира частично пред феновете си за поражението от Бразилия с 0:3 в квалификациите за Мондиал 2018, като надигра със същия резултат Колумбия у дома. Капитанът Лионел Меси този път се показа като лидерът, който всички аржентинци искат да виждат, и поведе своя тим към победата с блестящи изяви. Магьосникът на Барселона реализира страхотно попадение от пряк свободен удар, а след това даде и две асистенции, за да могат „гаучосите“ да си върнат 5-ото място в зона „Южна Америка“.

Меси повърна в самолета по време на пътуването за мача

Шоуто на Меси стартира с апломб още в 9-ата минута. На стадиона в Сан Хуан домакините спечелиха пряк свободен удар на около 24-25 метра фронтално срещу вратата. Нямаше съмнения кой ще бъде изпълнителят, а Меси зарадва феновете с нещо наистина специално. Той шутира с много фалц и сила над стената и макар Давид Оспина да се хвърли навреме към горния си ляв ъгъл, нямаше шанс да спаси. Топката срещна напречната града точно до сглобката и влетя в мрежата за 1:0.

След шедьоврите на терена, Меси поведе бойкот срещу медиите

Колумбия можеше да се върне в мача десетина минути по-късно, когато Хамес Родригес центрира отлично за Радамел Фалкао. Голаджията на Монако стреля с глава малко над напречната греда зад Серхио Ромеро.

Този пропуск се оказа ключов, защото в 23-ата минута Аржентина отбеляза отново. Меси получи топката отдясно до тъчлинията и първо се подигра със съперник, оставяйки го почти паднал на земята след бърза смяна на посоката. Аржентинецът тръгна навътре към наказателното поле и центрира към далечната греда, където Лукас Прато бе оставен непокрит да стреля с глава. Нападателят, заради който Гонсало Игуаин бе оставен резерва, оправда доверието с прецизен изстрел до лявата греда – 2:0.

Колумбийците в никакъв случай не се предадоха, като в 26-ата пак бяха инфарктно близо до гола. Габриел Меркадо получи шанс да стреля с глава напълно непокрит в наказателното поле на „гаучосите“, като профука възможността с много неточно изпълнение.

След паузата играта продължи да бъде двуостра. В 52-ата минута Макнели Торес опита да порази целта с изстрел от границата на наказателното поле, като за късмет на Ромеро топката отново не попадна в очертанията. В противен случай стражът едва ли щеше да може да реагира. В ответната атака Анхел ди Мария за малко да вкара красив гол с шут от сериозна дистанция. Топката обаче прелетя в аут покрай левия стъл.

В заключителните минути Аржентина започна все по-яростно да натиска в търсене на трети гол и го постигна. В 83-ата минута левият бек на Колумбия Кевин Баланта се засуети с топката до тъчлинията, а Меси дотича и му отне. Звездата на Аржентина веднага се понесе към наказателното поле, където задържа хладнокръвно, преди с пас покрай двама съперници да намери Ди Мария пред вратарското поле. Асът на Пари Сен Жермен почти скъса мрежата с изстрела си, а после прегърна Меси.

В края на мача Хамес Родригес изпусна да отбележи почетен гол за Колумбия. Футболистът на Реал Мадрид изпълни пряк свободен удар по чудесен начин, ала намери страничния стълб.

След 12-ия кръг на квалификациите в зона „Южна Америка“ Аржентина заема 5-ото място с 19 точки, на една пред шестия Колумбия. „Гаучосите“ изостават с цели 8 точки от лидера Бразилия, но са на само 1 зад намиращите се пред тях Еквадор и Чили.

ВИДЕО с головете от мача вижте тук!