Звездата на Аржентина Лионел Меси поведе медиен бойкот след звучната победа над Колумбия с 3:0 в квалификациите за Мондиал 2018. След като се отчете с гол и 2 асистенции на терена, Меси реши да подкрепи своя съотборник и добър приятел Есекиел Лавеци, когото медиите в страната обвиниха, че е пушил марихуана в тренировъчната база.

На пресконференцията след срещата се яви целия тим на Аржентина, а Меси излезе напред, за да обяви, че нито един от играчите няма да говори повече пред медиите. „Взехме решение повече да не говорим с пресата, вие разбирате много добре защо“, каза капитанът на „гаучосите“.

„Имаше много обвинения, много неуважение, а обвиненията, които някои направиха срещу Почо (прякорът на Лавеци – б.р.), са много сериозни“, мотивира се Меси.

Историята около Лавеци беше раздухана в дните преди мачовете с Бразилия и Колумбия от аржентински радио журналист. Самият играч отрече в твърденията да има и капка истина. Лавеци не игра нито при загубата с 0:3 от Бразилия, нито при успеха в Сан Хуан срещу „лос кафетерос“.