Един от фаворитите за световната титла Бразилия започна по шампионски с контролите си. "Селесао" отвя на френска земя Япония с 3:1 в мач, който може да приключи с много по-убедителна преднина за Неймар и компания. 

Звездата на ПСЖ наниза "само" едно попадение, профука и дузпа. Габриел Жезус и Марсело дооформиха класическия резултат още преди почивката. Томоаки Макино отбеляза почетното попадение за "самураите", но то беше при вече решен мач. 

Още от самото начало на мача бразилците показаха кой ще господства на терена. В 6-та минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на японците след един корнер, което реферът подмина. Впоследствие получи сигнал да прегледа ситуацията на видеоповторение. 

Там се видя как Мая Йошида с изпълнение от най-силните години на кеча строполи на земята Фернандиньо. И благодарение на видео-асистент рефера Бразилия получи дузпа. От 11-те метра Неймар не сбърка и откри резултата в 10-та минута. 

Малко след това южноамериканците получиха още една дузпа. В 17-та минута Хотару Ямагучи влезе грубо в краката на Габриел Жезус и реферът отново посочи бялата точка. Този път Неймар подходи лежерно и неконцентрирано, като слабият му удар беше избит с лекота от Ейджи Кавашима в корнер. 

От последвалия ъглов удар се стигна до ново разбъркване и топката беше изчистена лошо от японската защита, за да се озове на крака на Марсело на границата на наказателното поле, а неговият мощен шут щеше да скъса мрежата за 2:0. 

Малко след това "самураите" изпуснаха и най-чистото си положение. Мая Йошида в 30-та минута стреля от пряк свободен удар, но изпълнението му щеше да строши напречната греда. И шест минути след това японците отново бяха наказани. 

Тогава Данило проби страхотно по десния фланг и пусна на празна врата и на 4-5 метра от голлинията за Габриел Жезус, който просто нямаше право да сбърка. И не го допусна - 3:0 за Бразилия. 

Тази развръзка наказа "селесао" драстично да намали оборотите. Особено през втората част бразилците не си даваха зор. И допуснаха Япония да вкара почетен гол. Това се случи в 63-та минута, когато Йосуке Идегучи центрира от корнер, а непокритият Томоаки Макино с глава от близка дистанция отбеляза за крайното 1:3. 

В 88-та минута гол на "самураите" беше отменен заради засада, а буквално с последния удар в мача Алекс Сандро изпусна да вкара четвърти гол за Бразилия, пращайки топката над вратата. Така все пак южноамериканците се поздравиха с успеха в първата си контрола от подготовката за Русия 2018.