Световният шампион Германия ще отпътува утре за Русия за участие на Мондиал 2018. Старши треньорът на тима Йоахим Льов даде специално интервю за ДПА, в което заяви, че играчите трябва да изчистят максимално грешките си от подготовката, ако искат да защитят световната титла.

"Съперниците ни ще покажат много различни качества срещу нас - висока мотивация, борба. Ето защо концентрацията във всеки мач трябва да бъде висока, трябва да бъдем бдителни от самото начало и да достигнем границите на нашето представяне", каза 58-годишният Льов пред ДПА.

Германия иска да стане вторият отбор след Бразилия (1958, 1962), защитил световната си титла.
Бундестимът загуби от Австрия с 1:2 и победи Саудитска Арабия с 2:1 в последните си две контролни срещи.

"Срещу Австрия не успяхме да постигнем много малки неща, което не ни се случва често. Ако допускаме толкова много грешки, ние сме просто един среден отбор, който понякога може да загуби от Австрия. Но ако подобрим малко нещата, ставаме един от фаворитите. Тогава ще имаме сили да бъдем изключително неудобни за всеки противник", добави Льов.

Селекционерът призна, че мачове като този срещу Австрия също могат да се случат на Световното първенство, но "ние трябва да осъзнаем, че първо всичко зависи от нас, от това как се представяме".
Първият мач на Германия на Световното първенство е на 17 юни срещу Мексико на стадион "Лужники" в Москва.

"Това, което научих от Световните първенства е, че има ситуации, които не са предвидими. Трябва да сме подготвени за всички възможни ситуации и да реагираме гъвкаво", коментира Йоахим Льов.

Той има 12-годишен опит начело на Германия, а наскоро продължи договора си до 2022 година.

"Чувствам се спокоен, доколкото е възможно. Очаквам Мондиала, това ме кара да се чувствам изпълнен с енергия", завърши Льов./БТА