Звездата на Германия в турнира за Купата на Конфедерациите – Леон Горецка заяви, че страхотните мачове, които направи, не са върха в кариерата му и се надява да покаже още много повече в годините пред себе си.

От 22-годишния играч усилено се интересува Байерн Мюнхен, като някои медии в страната твърдят, че футболистът вече е спазарен. От своя страна спортният директор на Шалке 04, чиято собственост е полузащитникът, настоя, че бъдещето на Горецка остава на „Фелтинс Арена”.

Байерн се разбра с младата звезда на Шалке 04

Талантът вкара два пъти в рамките на две минути рано в полуфинала срещу Мексико, който „бундестимът” спечели с 4:1.

„Винаги трябва да опитваш да подобряваш всеки компонент от играта си”, каза Горецка. „Смятам, че съм силен както в тактическо, така и в психическо отношение. Също така съм наясно, че мога да подобря почти всеки детайл от играта си. Мисля, че още не съм достигнал своя пик.”

„Важно е да мислиш в перспектива. Същото важи и когато събитията не се развиват така добре. В такива мигове се питам кой ме критикува и защо. Не бива да приемам всичко присърце. Има хора, на които когато ми кажат, че съм играл добре, им вярвам. Има и такива, на които благодаря за похвалата, но знам как точно да я оценя.”

„Най-важна е преценката на истинските ми приятели. Така краката ми винаги ще останат на земята”, допълни Горецка.