Германия - Чили е финалът за Купата на Конфедерациите.

Бундестимът се наложи с 4:1 над Мексико в интересен двубой, в който резултатът не отрази случилото се на терена.

Ранните два гола на Германия решиха нещата в тяхна полза, както и пропуските на мексиканците.

Финалната среща е в неделя.

Леон Горецка с индивидуалните си качества матира Мексико за минута и половина. Младият нападател първо в шестата минута излезе очи очи с вратаря в наказателното поле и с техничен удар прати топката точно покрай гредата. Вторият му удар дойде почти мигновено след подновяването на играта от центъра, след като Горецка бе изведен вдясно в пеналта и пак премереният му шут попадна точно на място.

Мексико не се прибра и търсеше нещо по-опасно пред Марк Андре Тер Стеген, но удар от разстояние и едно центриране не бяха достатъчни да притеснят опитния вратар.

В средата на първото полувреме обаче Мексико сериозно пренесе играта в полето на съперника. Джовани дос Сантос не спираше да тормози Тер Стеген, но стражът на немския тим направи класни спасявания.

Хавиер Ернандес пък направи невероятен пропуск в 35-та минута, като опита от пет метра да прехвърли Тер Стеген, но прехвърли и вратата.

Германия пак вдигна оборотите и започна да атакува от началото на второто полувреме, и Тимо Вернер направи страхотен пропуск в 53-та минута.

Шест по-късно Вернер вече не сгреши, след като Йонас Хектор свърши по-трудното и проби отляво, за да намери съотборника си на отлична позиция, само да добави във вратата за 3:0.

Двуострата игра продължи до края и се увенча с две попадения.

В 89-та минута Марко Фабиан с хубав далечен изстрел реализира почетен гол за Мексико.

Крайният резултат бе оформен в добавеното време, когато Амин Юнес бе точен след подаване на Емре Джан.