Уругвайският бранител Диего Годин вярва, че Италия не се класира на Световното първенство в Русия, тъй като „скуадра адзура” страда от липсата на офанзивна мощ в състава си.

„Адзурите” пропуснаха да се класират на най-големия футболен форум за първи път от 1958 година, след като загубиха баража с Швеция.

„Вие винаги сте имали силни и класни напдатели, но последно време, с цялото уважение, не е така”, заяви Годин пред „Гадзета дело Спорт”.

„Няма Роберто Баджо, няма Пипи Индзаги или Кристиан Виери. Играчи с квалитета на Алекс дел Пиеро и Франческо Тоти също не виждам. Италия винаги се е славела с много здрава защита, но когато имаш такава липса на офанзивна мощ, която може да направи разликата, е напълно възможно да не се класираш на Мондиал”.

Италия отпадна на последния Мондиал от Уругвай, а мачът бе белязан от захапването на Луис Суарес по рамото на Джорджо Киелини, докато победното попадение за урусите дойде именно от централния защитник.

„Това бе специален мач за мен, а и отбелязах гол, който се оказа решаващ. Малко е тъжно, че целият фокус от срещата падна върху случката с Луис. Суарес се промени оттогава, сега той е голям лидер в нашия състав и се надявам да се насладим на голяма надпревара за нас”, довери Годин пред италианските медии.

Урусите са в група „А” на Мондиала, като в груповата фаза ще се изправят срещу домакина Русия, Египет и Саудитска Арабия. Откриващата среща на Уругвай е срещу Египет.