Авторът на победния гол за Ирландия срещу Австрия – Джеймс Макклейн заяви, че страхът от легендата Рой Кийн му е помогнал да отбележи победния гол в световната квалификация от група D.

Миналия месец футболистът на Уест Бромич Албиън се отчете с 2 гола срещу Молдова, като продължи чудесното си представяне и през ноември с витално попадение във Виена. След срещата той разкри, че е имал доста добра допълнителна мотивация под формата на заплахата да бъде разкъсан от Кийн, който е асистент на селекционера Мартин О'Нийл.

„Ако бях пропуснал, Рой щеше да ме убие“, коментира Макклейн. „Рой направо ни съсипва на тренировки, за да е сигурен, че ще улучим вратата. Всеки път ни набива това в главите. Затова когато тичах към вратата си мислех, че трябва да улуча вратата. Така винаги имаш шанс да вкараш.“

„Нацелих топката доста добре, тя мина през краката на вратаря и съм доволен. Без съмнение това беше най-важният ми гол за Ирландия и се радвам. Лично аз се надявам тази моя серия да продължи“, добави Макклейн.