Полузащитникът на Тотнъм Деле Али обеща да спазва добро поведение на терена по време на двубоите от Мондиала в Русия и да не си изпросва наказания. Както е известно, на турнира в Русия съдиите ще използват системата за видео помощ и ще могат да взимат решения и за инциденти, незабелязани по време на играта.

По този начин реферите ще могат да гледат повторения на спорни ситуации на полувремето и да накажат даден играч за провинение от първото полувреме. Деле Али, който се издъни на няколко пъти с провокации и симулации в хода на сезона в Премиършип, обеща да не прави подобни неща в английския национален отбор.

"По време на мачовете ти си съсредоточен в това колкото може повече да помогнеш на отбора си. Не искаш да изпадаш в положение, когато можеш да объркаш всичко и да обречеш отбора си на поражение. Ще се постарая да бъда себе си както винаги. Искам да играя със страст във всеки мач, в който излизам. По-рано в кариерата си съм вършил грешки, но те са необходими, за да си извлечеш поуката от тях. Ако погледнете дисциплинарната ми статистика, определено съм си извлякъл уроците", каза Деле Али, цитиран от Sky Sports. /БГНЕС