Капитанът на италианския национален отбор Джанлуиджи Буфон изравни рекорд с екипа на "адзурите". Срещу световния шампион Германия той излезе за 167-и път със синия екип и записа името си в историята. 

Така той дели първото място по брой мачове за европейски национален отбор, заедно с испанеца Икер Касияс и латвиеца Виталийс Астафиевс. Предимството му пред тях обаче е, че все още не се е отказал от "скуадрата" и още в началото на следващата година ще излезе начело в престижната класация. 

38-годишният вратар обяви, че ще носи екипа на родината си до края на Световното първенство в Русия след две години. Ако не изпуска мачове на "адзурите" в този период, той може да стане и футболистът с най-много мачове за национален отбор в света. 

В момента лидер е египтянинът Ахмед Хасан, който има 184 двубоя и е в обсега на италианския ветеран. Освен него, пред Буфон има само още четирима други играчи с повече двубои за родините си - Хосам Хасан (Египет) със 178, Клаудио Суарес (Мексико) със 178, Мохамед ал Даеая (Саудитска Арабия) със 172 и Иван Уртадо (Еквадор) със 168.