Ювентус постигна победа с 2:1 при гостуването си на Киево в мача от 12-ия кръг на Серия А. Попаденията за успеха бяха дело на Марио Манджукич и Миралем Пянич. За „летящите магарета“ единствения гол реализира Серджо Пелисиер от дузпа.

Срещата имаше по-особен привкус за вратаря на Ювентус Джанлуиджи Буфон. Играещата легенда се превърна в първия вратар в историята с 600 мача в елита на италианския футбол.

Същевременно наставникът на „Старата госпожа“ Масимилиано Алегри имаше главоболия малко след първия съдийски сигнал. Андреа Бардзали получи контузия (извади рамо) и се наложи да бъде принудително заменен от Леонардо Бонучи.

Първата по-интересна ситуация в мача бе в полза на Ювентус. В 28-ата минута Марио Маджукич се измъкна от отбраната на Киево, излезе на добра позиция, опита да излъже вратаря, но ударът му мина над вратата.

Нова добра ситуация се разкри пред Ювентус в 36-ата минута, когато Манджукич можеше отново да се разпише, но отправеният изстрел с глава мина встрани от десния стълб.

В заключителните минути на първата част Гонсало Игуаин се оказа в центъра на чудесна атака. Аржентинецът стреля опасно, но Стефано Сорентино се отчете с великолепно спасяване.

Малко след като играта бе подновена през втората част Ювентус поведе в резултата. В 53-ата минута на Хуан Куадрадо се възползва от грешка в редиците на Киево около средата на терена, овладя топката и пусна умел пас към Марио Маджукич. Нападателят от границата на пеналта с диагонален шут по земя направи 1:0.

Домакините отвърнаха с хубава атака в 64-ата минута, когато хубав удар от дистанция на Лукас Кастро бе спасен от Джанлуиджи Буфон. Минута след това Щефан Лихтщайнер извърши фаул в наказателното поле срещу противников играч, а главният съдия отсъди дузпа. С изпълнението от бялата точка се нае Серджо Пелисиер, който възстанови равенството - 1:1.

В 75-ата минута обаче Миралем Пянич изпълни страхотен фаул фронтално на вратата, пращайки топката в горния ляв ъгъл за 2:1.

В продължението Ювентус получи право да изпълни фаул от страхотна позиция. Топката бе заложена на границата на пеналнта, малко вдясно от дъгата. След изпълнението на Пянич Сорентино се хвърли в горния си десен ъгъл и изби в корнер. След него топката бе изкарана в аут.

Така Ювентус записа десета победа от началото на сезона и с актив от 30 точки е начело в класирането. Киево е 11-и с 15.

Още резултати от 12-ия кръг на Серия А:

Пескара – Емполи 0:4

Дженоа – Удинезе 1:1

Палермо – Милан 1:2

Сасуоло – Аталанта 0:3