Вече са ясни и последните осминафиналисти на Световното първенство по футбол в Бразилия. Това са Германия, САЩ, Белгия и Алжир. Португалия и Русия са аут.

Германия показа, че не влиза в уговорки и победи националния отбор на САЩ, воден от бившия му селекционер Юрген Клинсман. Германците победиха с 1:0, а Томас Мюлер отбеляза четвъртия си гол на Световното в 55-ата минута. Така той се изравни на върха при голмайсторите с Лео Меси и Неймар с по 4 попадения.

 

Отборът на Португалия постигна първа победа на Мондиал 2014, но тя се оказа без никакво значение. Звездата на тима Кристиано Роналдо вкара за първи път по време на турнира в Бразилия, но Португалия отпадна от шампионата.

Тимът на Алжир написа златна страница във футболната си история, след като с 1:1 срещу Русия в последния си мач от груповата фаза се класира на осминафиналите на Световното в Бразилия. Това е първото им достигане до елиминации в световни финали, като там играчите на Вахид Халилходжич ще срещнат Германия.

Белгия победи Южна Корея с 1:0 в мач от група H на Мондиала в Бразилия и продължава напред към осминафиналите. Ян Вертонген вкара победното попадение в 78-ата минута на срещата. Цяло второ полувреме Белгия игра с човек по-малко, след като Дефур беше изгонен с директен червен картон за брутален фаул.