Отборът на Белгия победи Южна Корея с 1:0 в мач от група H на Мондиала в Бразилия. Ян Вертонген вкара победното попадение в 78-ата минута на срещата. Цяло второ полувреме Белгия игра с човек по-малко, след като Дефур беше изгонен с директен червен картон за брутален фаул срещу Ук. 

Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс направи 7 промени в стартовата единадесеторка, но това не попречи на играта на тима.

На "Коринтианс Арена" в Сао Пауло Белгия излезе като фаворит, а южнокорейците не успяха да се класират за 1/8-финалите. Европейският тим спечели групата с 9 точки, а азиатците си тръгват от турнира. На 1/8-финалите "червените дяволи" ще се изправят срещу втория от група G - САЩ.

През първата част чистите голови положения липсваха. Може да се отбележат два преки свободни удари пред вратата на Южна Корея, но толкова. Азиатците имаха възможност на два пъти да открият резултата, но и те не сполучиха. В 45-ата минута безумно нарушение на Дефур срещу Ук беше наказано с директен червен картон.
 

 


Противно на логиката през втората част европейците успяха да бъдат по-активния състав и стигнаха до победен гол. В 78-ата минута Ориги стреля към вратата на Южна Корея, стражът им изби, кълбото попадна във Вертонген и той прониза вратата.

Вижте и интересните моменти в снимки

Южнокорейците тръгнаха да търсят поне изравняването, но не сполучиха. Лий Кун-Хо и Лий Йон в последните минути не успяха да отбележат попадение. Принос за успеха имаха и смените на Вилмотс през втората част, тъй като Ориги и Шадли активизираха играта на Белгия, което освежи действията им.

Вижте какво стана на живо, както и може да коментирате двубоя във форума ни.

Състави:
Южна Корея: Гю, Юн, Гуон, Хо, Йон, Кук-йон (46-Лий Кун Хо), Йонг, Сон, Лий, Чеол (77-Жи Донг Вон), Ук (68-Ким Бо-Кюн)
Белгия: Куртоа, ван Буйтен, Ломбертс, Вертонген, Боре, Фелаини, Дефур, Дембеле, Янузай (63-Шадли), Мертенс (63-Ориги), Миралас (88-Азар).