Играчите на Уругвай признаха превъзходството на противника Колумбия в осминафиналния мач между двата тима. "Урусите" паднаха с 0:2, като бяха без звездата си Луис Суарес. 

Треньорът им Оскар Табарес отказа да хвърли вината за поражението върху скандала, разразил се около нападателя, същото сториха и съотборниците му. Според тях, просто колумбийците са били по-добри. 

"Много  жалко, че отпаднахме, а наистина искахме да се класираме напред. Много съм горд с приятелите ми от националния отбор, които се  раздадоха докрай."

"Отсъствието на Суарес се отрази доста, защото той е най-важният ни футболист. Но не това беше основната  причина за загубата ни и трябва да поздравим отбора на Колумбия, който игра много силно. Мисля, че напускаме турнира с високо  вдигнати глави, защото дадохме всичко от себе си", заяви капитанът Диего Годин.

В отсъствието на Суарес надеждите се възлагаха на другата голяма фигура в атака - Единсон Кавани. Но той не успя да оправдае очакванията и също призна, че противникът е бил по-добър.

"Дадохме всички сили,  за да победим. Но това е футболът, така се случва- понякога  печелиш, понякога губиш. Колумбия днес просто беше по-добрият  отбор. Сега се връщаме у дома и аз не мисля, че трябва да стане  с лошо настроение."

"Все пак турнирът е доста силен, ние бяхме в  много трудна група и излязохме от нея, но на осминафиналите нещо не ни достигна. Тежко ни беше без Луис Суарес и разбира се, решението да  бъде отстранен ни повлия."

"Мисля, че липсата му се усеща не само  на нашия отбор, но и на първенството като цяло. За решението на  ФИФА мисля това, което мислят всички здравомислещи хора. Само те смятат, че са адекватни", сподели Кавани.