Героят за Колумбия в осминафинала с Уругвай Хамес Родригес не скри щастието си от успеха. Все пак той прояви скромност и сподели само, че мисли за следващия мач с Бразилия. 

"Щастлив съм, защото творим история, но  най-трудното тепърва предстои. Както всеки футболист, винаги съм мечтал да играя на Световно първенство. Радвам се, че съм тук и искам още повече.

"Сега ни предстои мач с Бразилия. Ще направим всичко, за да  постигнем нова победа. Знаем, че няма да бъде лесно, защото  бразилците са много опасен противник", заяви голмайсторът на Световното до момента.

Друг основен играч на колумбийците, Джаксън Мартинес, също грееше от щастие след двубоя. Той смята, че тимът има още шансове да се представи и по-добре на Мондиала, така че призова феновете да почакат с празненствата. 

"Колумбия е щастлива. Това е прекрасно!  Ние също можем да бъдем радостни, че сме на четвъртфинал. Но  времето за големите празници още не е дошло. Ще бъде тежко, но  ще се постараем. Мач срещу Бразилия на световно първенство е  сериозно предизвикателство", сподели Мартинес.