Отборът на Шахтьор Донецк изглежда малко по-близо до полуфиналите в Лига Европа, след като победи като гост Брага с 2:1. Срещата от четвъртфиналната фаза на надпреварата се игра на Ещадио Мунисипал де Брага.

Двата тима все пак ще довършат спора помежду си в реванша на 14 април.

Нито един от съставите не успя да наложи видимо надмощие, като гостите бяха малко по-внимателни, но и оползотвориха по-добре своите възможности.

В 25-ата минута Рафа Силва демонстрира много добри индивидуални качества, навлезе в наказателното поле по левия фланг, опита да изненада вратаря с удар по земя, но стражът Андрий Пятов улови.

В края на първото полувреме обаче украинците успяха да стигнат до попадение. В 45-ата минута гостите изпълниха корнер, защитник на Брага се опита да изчисти, но много неточно, защото изпрати топката на крака на Ярослав Ракитски, който в мощен удар от малък ъгъл направи резултата 1:0.

В 48-ата минута Максим Малишев излезе на много добра позиция, за да увеличи преднината на своя тим, но стражът на домакините Матеус не беше изненадан.

Малко след това играчите на Брага опитаха да наложат натиск. В 51-ата минута Рафа Силва пропусна своя втори шанс, но ударът му уцели напречната греда.

В 75-ата минута обаче украинците съумяха да намерят път отново към вратата на Брага. Вратарят на Шахтьор вкара топката в игра, тя стигна по десния фланг до Марлос, който центрира в наказателното поле, а там необезпокояван Факундо Ферейра засече за 2:0.

Едва в края на срещата, в 89-ата минута, Брага успя да отговори подобаващо. Вандерсон Соуса Карнейро центрира топката, а Уилсън Едуардо засече с глава за 1:2.

В крайна сметка, Брага и Шахтьор Донецк ще определят полуфиналиста от двойката следващата седмица.