Голяма част от футболните първенства в Европа навлизат в заключителната си фаза. Следващите два месеца ще разплетат и последната интрига в шампионатите, провеждащи се на принципа есен – пролет, преди да се потопим в страстите на Европейското първенство през лятото.

Последните мачове от първенствата на континента предлагат своите изкушения за любителите на залаганията. Играта с прогнозите придобива по-различен нюанс, а коефициентите излизат от обичайното си през сезона русло. Досещате се защо се случва това...

Финалните кръгове не са от еднакво значение за всички отбори. Още в средата на март например шампионът във Франция е известен, а скоро в различните страни ще станат ясни имената на първите изпадащи. Съдбата на немалко клубове става известна доста преди края на сезона и в зависимост от това кой какво преследва на финалната права, мотивацията и приоритетите на всеки един състав могат да търпят промяна. Някои ще насочат мислите си към еврофиналите по-рано, а други ще гонят до последен дъх поставената в началото на сезона, или открилата се в неговия ход, цел.

Налице е и факторът „евротурнири”, който става все по-влиятелен в наближаването на крайната фаза в Шампионската лига и Лига Европа. Участниците в двете надпревари поставят като приоритет участието си в сблъсъците на Стария континент, които могат да донесат повече престиж в сравнение с вътрешния шампионат.

Поради тази причина винаги в този заключителен етап от сезона все по-чести стават сблъсъците между отбори, които имат нужда от точки и такива, които доиграват сезона. Зачестяват и „изненадите”, когато борещи се за оцеляване отбори например, успяват да се наложат над осигурили си участие в евротурнирите съперници, та дори и над гарантирал си титлата противник. Като цяло в тези двубои в повечето случаи нуждаещия се успява да вземе своето. В подобни сблъсъци везните се накланят към по-мотивирания отбор, което го прави фаворит на букмейкърите и съответно коефициентът за успех пада.

Това обаче невинаги е гаранция за печалба и затова вниманието на залагащия трябва да бъде изострено, тъй като се случва и доказано по-качественият тим да печели при висока ставка. Подобни мачове предлагат на любителите на футболните залози, както възможност да се облагодетелстват от мотивацията на нуждаещия се от точки, така и да се възползват от завишения коефициент на по-добрия и висококласиран, но в същото време нямащ за какво да играе „на хартия” отбор.

Следва логичният въпрос „Как да разберем кой от двата варианта ще се получи в конкретния мач?”

От ключова роля тук е добрата информираност. Различните статистически сведения, както и справка за кадровите проблеми в отборите може да се почерпят от достатъчно източници. След като и интуицията каже своята дума, за играчите остава да намерят най-добрия коефициент, в който да инвестират своя залог.

Точно тук своята помощ предлага сайтът https://silentbet.com/bg/ . В неговите секции се съдържа информация за най-добрите и актуални сайтове за онлайн залози, в спортове и извън футбола, както и подробен обективен анализ на букмейкърите. Разгледани са предимствата и недостатъците на всеки един от тях, разнообразието на предлаганите залози, нивата на коефициентите, различните бонуси, потребителските опит и впечатления и още информация, която може да бъде от полза за избора на точен залог.