Адемола Лукман е супергероят от финала в Лига Европа. 26-годишният нападател блесна с хеттрик за победата на Аталанта с 3:0 над непобедимия до момента през сезона Байер Леверкузен. Така нигерийският национал стана първият африканец, отбелязал 3 гола във финал от евротурнирите.
 
Днес Лукман можеше да играе за Англия, тъй като е роден в Лондон. Той има мачове за националните отбори на "Трите лъва" до 19, 20 и 21 г., дори става световен шампион със селекцията U20. В крайна сметка избира Нигерия и през миналата година стана втори с отбора за Купата на Африка. Пътят му в мъжкия футбол е доста трънлив, въпреки че талантът му е безспорен. След успешно начало в Чартън е купен от Евертън, но не успява да се наложи и е даден под наем на РБ Лайпциг, който в крайна сметка го взима за постоянно. И в Германия обаче нещата не потръгват добре и на два пъти е преотстъпван на Фулъм и Лестър. 
 
През 2022 г. се озовава в Аталанта и най-сетне кариерата му потръгва. В Бергамо той направо разцъфтява, спазвайки изискванията на Гасперини. Правилното хранене и режимът на сън са в основата на подобрената форма на 174-сантиметровото крило. Обикновено обядът му се сътои от бяла паста с риба и зеленчуци. След мачове се възстановява в криокамера, после влиза във фитнеса, за да работи за горната част на тялото си. И никога по-малко от 8 часа сън.
 
"Гасперини е най-взискателният човек, когото някога съм срещал. Той ми показа напълно различен метод на подготовка. Започнах да мисля за футбола по нов начин", обяснява Лукман.