Екзекуторът на българския шампион Лудогорец в Шампионската лига – скромният тим на Милсами отпадна от европейските клубни турнири. Молдовците отстъпиха с минималното 0:1 на френския елитен Сент Етиен и така се простиха с надеждите за участие в груповата фаза на Лига Европа. Първият двубой в Орхей приключи с обнадеждаващото 1:1, но в реванша опитът си каза думата и домакините от Лига 1 постигнаха своето.

Единствения гол в мача, който се оказа от решаващо значение, бе дело на Бенджамин Корне още в 15-ата минута на срещата. Домакините от Сент Етиен нито за миг не изпуснаха инициативата в мача и логично стигнаха до крайния успех. Французите оправиха над 20 удара към противниковата врата докато гостите от Милсами стигнаха до едва един точен изстрел.

Спарта Прага също ще очаква жребия за груповата фаза на турнира утре, след като направи зрелищно 3:3 като гост на швейцарския Тюн. Гостите от Чехия обаче си бяха осигурили победа в първия мач, която ги прати в следващата фаза. Като домакин миналата седмица Спарта се наложи с комфортното 3:1 и така с общ резултат 6:3 се класира напред.

Бившият тим на българския национал Александър Тонев – Лех Познан не допусна изненада и записа втора победа над унгарския Видеотон с 1:0. В първия мач поляците бяха далеч по категорични – 3:0.