Рома се наложи с повече от убедителното 3:0 срещу Фиорентина и се класира за четвъртфинал за Купата на Италия. Там „вълците“ ще имат за съперник Ювентус на 25 януари.

Фиорентина имаше доста интересни положения през първото полувреме, но след като не успя да ги оползотвори, в рамките на 20-тина минути след почивката сдаде съпротивата.

Ерик Ламела отбеляза две попадения за Рома – в 53-та и 66-та минути, а Фабио Борини оформи комфортното 3:0 в 75-та, след като се завърна в състава след контузия.

Стеван Йоветич бе моторът на Фиорентина, като създаде няколко страхотни ситуации пред Маартен Стекеленбург. И в двете обаче Адем Ляич не бе достатъчно концентриран, за да ги реализира. Постепенно темпото на „виолетовите“ намаляваше, и гостите в един момент съвсем се предадоха, за да получат бързите попадения.

Рома: Стекеленбург, Сисиньо (Хосе Анхел 68), Кяер, Хайнце, Тадей, Гаго, Вивиани (Перота 46), Греко, Ламела, Тоти, Боян (Борини 62)

Фиорентина: Нето, Натали, Кампорезе, Настасич, Салифу, Паскуал (Варгас 68), Монтоливо, Касани, Бехрами (Лазари 79), Ляич (Черчи 62), Йоветич.