Отписан от мнозина, Давид Де Хеа отново намери начин да блесне и да покаже, че времето му във футбола не е изтекло. Срещу Милан той спаси две дузпи и това беше в основата на победата на неговия Фиорентина с 2:1. Най-напред Де Хеа отрази удара от бялата точка на рожденика Тео Ернандес, а след това и на Тами Ейбрахам. Изявите на испанеца като че ли вдъхновиха съотборниците му и Фиорентина измъкна трите точки. А Давид стана първия вратар от май 2016 г., който спасява две дузпи в един мач от Серия А. 
 
"Той все още е чудовище, играч от световна класа. Всеки ден сме благодарни на Давид. Той е първокласен вратар и пример за подражание“, каза след мача треньорът на Фиорентина - Рафаеле Паладино.
 
Преди да дойде офертата от "виолетовите" това лято Давид беше без отбор близо година - изигра последния си мач за Манчестър Юнайтед през юни 2023 г. и загуби финала за ФА Къп от Манчестър Сити. Той напусна като свободен агент и се надяваше на ново предизвикателство, чакайки оферти от големи клубове извън Англия. Никой обаче не го потърси и цяла година той тренираше сам. До 12 август, когато започна подготовка с Фиорентина. 
 
„Веднага щом ми се обадиха от Флоренция, не се замислих много. Не е лесно да тренираш сам. Ной.трудно ми бе да намеря мотивация", признава Де Хеа, който е убеден, че не е казал последната си дума.